Startsida

Tävlingar – Pay&Ride

Bildgalleri

Träning

Utbildning

Övriga aktiviteter

Om klubben
- Bli medlem
- Styrelsen
- Ungdomssektionen
- Medlemmar
- Medlemsregister Online
- Stadgar
- Kontakt
- Nedladdningsbara logotyper

Sponsorer

Resultatspegeln

Inbjudningar från andra Skåneklubbar

Ridväder i Rydebäck

Länkar

Ridvägar
2019-03-19


Ryttarföreningen i Rydebäck

Denna sida försvinner snart från nätet.

Den som vill ladda hem något av materialet eller bilder från Bildgalleriet måste göra detta före 2 november 2012.
Domänen rydebackrf.se kommer enligt önskemål från klubben inte heller att finnas kvar. Var observant på att alla nuvarande e-postadresser med den domänen som idag vidarebefordras till andra e-postadresser kommer inte att fungera.

Klubben har ny hemsida via IdrottOnline

http://www5.idrottonline.se/RydebacksRF-Ridsport

Vi har gått över till till Riksidrottsförbundets hemsidor för klubbar – IdrottOnline. Här kommer fler medlemmar kunna hjälpas åt att skriva och administrera hemsidan. Här ligger vårt medlemsregister och verktyget för att hantera LOK-stödet. Vår ”gamla sida” har funnits kvar under en tid (ungefär som en gammal dagbok under åren 2004–2009. Inga uppdateringar har gjorts efter den 25 mars 2010).
Tack för den här tiden önskar Lena Sundström, ordf och ansvarig för hemsidan 2004–2009.

Gå till den nya aktuella sidan.


Välkommen till Rydebäcks Ryttarförening

Vi är en i dag klart växande förening med drygt 100-talet medlemmar under 2009. De flesta kommer från Rydebäck som ligger i Helsingborgs stad cirka en mil söder om centrum. Vår huvudsakliga uppgift är att anordna och administrera utbildning och träningar under tävlingslika former sk Pay & Ride för våra medlemmar och närstående ryttarvänner.


Årsmöte med fantastiskt fin uppslutning

Som traditionen bjuder så försöker föreningen varje år göra något för hela familjen i samband med årsmötet. I år hade vi bokat 15 banor för spel på Olympia Bowling i Helsingborg lördagen den 13 februari 2010.

58 bowlande medlemmar i alla åldrar – härlig uppslutning!

Åsa Lindén valdes till ny ordförande. 2010 års nya styrelse
Lena Sundström, som varit ordförande de senaste fem åren, avtackades med uppskattande ord på ett tjusigt diplom, jättebukett blommor och hedersmedlemsskap i klubben.

Titta på bilder från årsmötet 2010 >>>

... och från årsmötet 2009 i Karlslundsbadet (utlagt 2010-04-28) >>>Vi var 28 medlemmar som följde med bussen till Flyinge. Från vänster: Emma-Sophie Andersen, Carolina Bengtsson, Amanda Birgestrand Jönsson, Tilda Schönbeck, Denise K Möller, Emma Lindén, Stina Sundström, Linn Karlsson, Albin Ohlsson, Git Johansson, Julia Nilsson, Madlene Nilsson, Hannah Larsson, Jeanette Ceberg (bakom), Hanna Bodén, Nina Thelin (bakom), Emma Ceberg, Emilia Haraldson, Jenny Lindskog (bakom), Sofie Johansson, Ulrica Hammarsten Bengtsson, Anders Ohlsson (vår chaufför och sponsor), Mia Schönbeck, Marie Haraldson, Ulrica Ohlsson, Åsa Lindén och Sol-Britt Lindén. Foto: Lena Sundström.

Med buss till inspirerande ungdomsdag i Flyinge

Lördagen den 23 januari 2010 åkte Rydebäcks Ryttarförening med egen buss till Flyinge utanför Lund för att vara med på den årliga ungdomsdagen. Det var Skånes Ridsportförbunds ungdomssektion (DUS) som som stod som arrangör.

Bussen gick från Månsgård i Rydebäck klockan 8 på morgonen. Halv tio invigdes dagen med fackeltåg och en kort presentation av vad som komma skulle.
Två dressyrtjejer, 18 och 19 år, visade de rörelser som ingår i tävlingsnivån för young rider respektive juniorer. Daniel Zetterman, som fyllde 25 år samma dag, hade clinic med fyra unga hoppryttare och gav alla i publiken konkreta råd om hur man bör tänka...

Vi fick se ponnygalopp, trav, körning, fantastiskt duktiga tjejer i två olika voltige-lag och en spännande fight mellan tre unga klubblag i gymkhana.

Vidare fick vi information om den nya grenen sedan förra året; working equitation och många av oss tog tillfället i akt och gick med i den guidade rundvandringen på Flyinge.

I bussen hem vid 16-tiden bestämde alla tjejer att de också skulle ha gymkhana hemma på Månsgård. Och när detta skrivs (söndag cirka kl 15) rapporteras om att de också genomfört aktiviteten. Här ser man hur viktigt det är att hela tiden att fylla på med inspiration!
Bilder ska vara tagna och vi återkommer en rapport.

PS. Jättetack till Anders Ohlsson, som så frikostigt lånat ut och körde bussen med oss till Flyinge.

Se fler bilder: http://galleri.rydebacksrf.se/#8.22


Vill du lösa ryttarlicens för att kunna tävla i år?

Ryttarlicenser ska under 2010 och framåt lösas via tävlingsdatabasen (TDB) på Ridsportförbundets hemsida.
Läs mer om hur det går till >>>

Närmare 200 besökare vid vårt Luciafirande...

Vilka duktiga ekipage vi har. Och vilka duktiga föräldrar vi har.

13 december och Lucia – vilken succé! Förra året hade vi 12 ekipage och i år hade vi utökat föreställningen till 13 olika hästar med ryttare och ett antal ledsagare. Allt från shetlandsponnyn (Sputte) till en fullvuxen PRE-hingst (Rio) fanns med i Luciatåget.
De närmare 200 små och stora åskådarna fick se och höra våra tjejer – Lucia (Tilda Skönbeck på Maybel) med tärnor och tomtar – sjunga julens sånger.

Kadriljen med sex ekipage var av riktigt hög klass och hade säkert platsat i ännu ”finare” sammanhang.

Men för barnen var det säkert tomteritten och efterföljande ponnyridning som var höjdpunkten. Och i den sponsrade serveringen fanns både glögg, lussebullar, pepparkakor, klementiner…

Eftersom det var fri entré sökte vi istället få publiken att ställa upp med frivilliga bidrag till klubbens vårutflykt. Och tillsammans med all försäljning i serveringen, frivillig entré och ponnyridningen blev det en bra grundplåt.

Vår ambition är att varken sälja strumpor, gräddbullar eller lotter utan istället använda all energi till aktiviteter kopplade till vår egen idrott. Så vill vi hellre finansiera vår övriga verksamhet. Det ser ut att fungera... och det är vi jätteglada för! Tack alla som kom och stöttade vår idrott! Hoppas ni hade kul!

Titta på fler bilder >>>


Från vänster: Stina Sundström, Liza Bodén, Emma Ceberg, Hanna Bodén, Emma Lindén och Gertie Bodén (lagledare).

Ponnydressyrtjejerna gjorde det osannolika!

Att ta sig till final bland 32 lag i Skånes ponnyallsvenska division 2 var en bedrift! Lördagen den 21 november var det dags att rida final hos Torns RF utanför Lund. Och att tjejerna här kammade hem en total 2:a plats (dressyr + häst-vid-hand) hade INGEN väntat sig. Många höjde nog på ögonbrynen och undrade var vi kom ifrån...
Vi hade ju inte haft något lag med tidigare. Och det var ju knappt så att vi själva förstod vad vi åstadkommit.

Segrade gjorde laget från Torns RF (som tillhörde vår kvalgrupp där vi också kom 2:a efter dem) och 3:a blev Willands RF bland de tio finallagen.

Tjejerna som via två kvalomgångar och finalen tagit oss ända hit har varit Hanna Bodén, Liza Bodén, Emma Ceberg, Emilia Haraldson, Emma Lindén och Stina Sundström. Även Sofie Johansson har del i framgången eftersom hon lånat ut sin fina ponny till laget. TACK alla – ni har gjort oss oerhört stolta över Rydebäcks RF.

PS. Vi är också mycker glada över den trevliga och positiva prisceremonien där vi verkligen kände oss som en del i en stor härlig ponnygemenskap (tack för det till bland annat Christel Wiberg, som var överdomare och såg till att det blev både social träning, mängder av foton, prispall och ärevarv). En fin avslutning på ett mycket trevligt arrangemang hos Torns RF.

Läs mer på hd.se


Förberedelser inför visningen ”Häst-vid-hand”. En viktig och avgörande del i tävlingen. På bilden från vänster: Stina Sundström, Git Johansson, Sofie Johansson (visar baksidan på klubbjackan och har inför lagtävlingen lånat ut ponnyn Karlsfälts Don Quiote längst till vänster), Hanna Bodén och Gertie Bodén med ponnyn Champion.


Våra dressyrtjejerna till final i ponnyallsvenskan!


I laget red den 8 november i Skabersjö från vänster: Emma Lindén, Emma Ceberg, Hanna Bodén, Liza Bodén och Stina Sundström. Lagledare var Gertie Bodén. I förra omgången deltog även Emilia Haraldson.

Fantastiskt jämna resultat och alla tjejer red på över 66 procent. Stina Sundström på Karlsfälts Don Quiote (utlånad av Sofie Johansson) hade dessutom allra högsta procenten av samtliga 34 ekipage i hela omgången.

Finalen rids hos Torns RK utanför Lund den 21 november 2009!

Läs mer på hd.se


FINALEN i ponnyallsvenskans dressyr div 2

Torns RF lördag den 21 november 2009

Ladda hem propositionen i word >>>


Från vänster: Tilda Börnesjö på Mogway vann hoppningen och Fanny Hultstrand på Halle Liffey vann dressyren. Båda ekipagen kunde dessutom räkna in en fjärdeplats i Pollux Höstlov Cup – fick samma poäng och delade därför den totala förstaplatsen i tävlingen.

Tilda och Fanny delade segern i Polluxcupen

Dressyr på lördag och hoppning på söndag, 31 oktober och 1 november.
Tio startande i vardera disciplinen. Sammanräkningen slutade med att vinnaren av dressyren respektive hoppningen, tillsammans med en fjärdeplats vardera gav båda ekipagen 17 poäng. Förutom äran, rosetter och mängder av Polluxvinster fick vinnarna ett valfritt schabrak från Månsgård Ridsport.

Tack Anna och Stina, som satt domare respektive sekreterare på dressyren och Gunilla och Micki som hade huvudansvaret för att bana och tidtagning fungerade under hoppningen. Och tack alla ni andra som på ett eller annat sätt också hjälpte till under de båda dagarna.

Se fler bilder från de båda tävlingsdagarna >>>


Landets största Hubertusjakt – lördag 31 oktober

160 ryttarekipage hedrade Hubertus med traditionsenlig jaktridning på Rinkabyfälet utanför Kristianstad.

Hans Westergren, som är medlem i klubben, fanns på plats 31 oktober 2009.

Se film på sydsvenskan.seVilket gäng! Från vänster: Gertie Bodén (lagledare), Liza Bodén (på Ariadne), Stina Sundström, Emilia Haraldson och Hanna Bodén.

Härlig debut för dressyrlaget i ponnyallsvenskan

Lördagen den 17 oktober rider klubben för första gången med ett dressyrlag i ponnyallsvenskans division 2. Och så går tjejerna och blir 3:a i första omgången vid lokal tävling hos Hästhagens RF med procent som landar på 64–73%! Ska bli kul att se om man kan göra om bedriften i nästa omgång.

Se alla resultat >>>
Nu är ”RRF-boden” – vårt nya klubbrum på plats!

Efter en hel del förarbete från bland annat Per Månsson, Git Johansson (projektledare), Thomas Persson, Johan Bodén, Christer Haraldson, Åsa Lindén och Lena Möller ställdes på måndagsmorgonen den 12 oktober 2009 den efterlängtade boden på plats.

– Vi fick till och med beröm för vårt grundarbete med lodning och annat av dem som levererade boden. Nu ska vi medlemmar måla den röd och fin under höstlovet, säger Git.

EFTERLYSNING: Vi behöver häng- eller väggskenor och konsoller - typ Elfa. Det blir vi jätteglada om vi kan få!

Pay & Ride på Månsgård 26 september 2009

Titta på bilder från hoppningen.


Uppskattad konditions- och galoppsitsträning

Anna Andersson höll i träningen på Månsgård i Rydebäck fredagen den 11 september 2009 med start klockan 16.30.
En dryg timmes praktiska övningar och en timme teori. Klubben bjöd på fika och träningstillfället var kostnadsfritt för våra medlemmar. Träningen är ett utbyte mellan ridsporten och Svensk Galopp.

Läs mer om kostnadsfri träningstävling för ponny och häst för ALLA klubbar.

Kolla bilder från klubbens övningar >>>


Vellinge HSF segrade i KO-dressyren, ponny LC!

Under söndagen hölls omgång 2 i ponnydressyrens Knockout på Månsgård i Rydebäck. Med 7 poängs övervikt drog sig Vellinge segrande ur denna omgång och får rida vidare i finalen. Nu håller vi tummarna för att deras lag vinner! Ladda hem pdf med resultatet

Läs mer på www.viirydeback.seAlla kom inte med på bild. Men här är några ur gänget som åkte till Falsterbo Horse Show på torsdagen den 16 juli 2009. Från vänster: Johan Bodén, Inger Johansson (skymd), Hanna Bodén, Sol-Britt Lindén, Kimberly Jendel, Marie Haraldson, Alice Nilsson, Amanda Birgestrand, Anette Nilsson, Emma Lindén, Liza Bodén, Madlene Nilsson, Sofie Johansson, Åsa Lindén och Emilia Haraldson.

Falsterbotraditionen fortsätter...

Som vanligt var det en lång karavan med bilar som samlades på Månsgård i Rydebäck klockan 8 för gemensam färd mot Falsterbo Horse Show – en årlig tradition som klubben haft sedan 2005. Visst lockade både hopp- och dressyrarenan med fina, duktiga och kända ekipage – men kanske är det ändå shoppingen som är roligast....


Ponnyallsvenskatröjorna för 2009 är utdelade!

För 5:e året i rad delar vi ut t-shirts till våra tävlande tjejer och hästskötare för att stärka teamkänslan. Första året (2005) var det Anina som sponsrade och de senaste fyra åren har Jata Cargo med Lena Möller i spetsen stått för hela kostnaden. TACKAR!


KNOCKOUT – dressyrtävling för ponny och häst

För ponny anmälde vi ett lag i LC.
För häst anmälde vi ett lag i LC och ett i LB.
Till vardera lagen behövs fyra ryttare (varav tre resultat räknas).

Måndagen den 8 juni tävlade lagen i LC:2 för ponny och LB:2 för häst vid en inbjudningstävling hos Åsbo PK.
• Ponnytjejerna Emilia Haraldson, Kimberly Jendel, Liza Bodén och Emma Ceberg lyckades klara sig vidare till nästa omgång i Knockoutdressyren. Första gången i klubbens historia!
• Klubbens Bella Strömberg på Ginger vann hela storhästklassen! Dock räckte inte lagets totala insats till för att gå vidare den här gången.

Alla våra medlemmar lyckades höja sig över sin egen nivå. Härlig insats!

Lördagen den 27 juni tävlade klubben i LC:1 för häst vid en inbjudningstävling hos Dagstorpsortens RF. Ganska jämn tävling där Dagstorp till slut drog det längsta strået. Jättekul att notera Amanda Birgestrand Jönsson som på Danilo lyckades få drygt 67% och placerade sig på en fin 2:a plats.


Vad vet du om hästar?

Spela Ridsportförbundets hästkunskapsspel!

Vet du var hästens alla kroppsdelar heter och var de sitter? Klicka på rutan till höger och du kommer in på Ridsdportförbundets olika övningar/spel. Hästens kroppsdelar, hästens muskler, hästens skelett, hästens tecken mm.
Medlemstidningen
Är du medlem i klubben men har inte fått vår egen förbundstidning Häst & Ryttare, som kom den 10 februari? Meddela i så fall detta till Lena Sundström 0708-220388 och ange din nya/rätta adress så löser det sig automatiskt.
Nästa nummer kommer 31 mars 2010!Ni har väl varit inne på Svenska Ridsportförbundets hemsida

Där finns en hel del nyttigheter att hämta!


© Copyright 2004–2019 Rydebäcks RF, webbproduktion Sund reklam och Creative Link